Kreativ skateboardåkning

Precis som man vill
Skateboarding förekommer i alla åldrar och varianter. Det är en simpel bräda på hjul, inte så svår att vara kreativ med även för de minsta. Det finns inga regler som säger hur skateboarding ska gå till, man kan helt enkelt göra precis vad man vill med brädan. Möjligheterna och tricken är oändliga inom skateboarding, vilket gör att det aldrig blir tråkigt.

Även för den late
Med nära en miljon träffar på Youtube är skateboarding en otroligt populär aktivitet. Oavsett hur klantigt eller proffsigt det än ser ut är det svårt att slita blicken från dessa videoklipp. Höga hopp, snurr på skateboarden, utsträckta ut armarna och häftiga landningar kan fånga dig framför dessa videor i timtal.

Åratals träning
Även fast floppar och misstag är roliga att se på och får många views finns det också en stor del som visar upp imponerande färdigheter inom aktiviteten. Som små får de flesta någon gång ställa sig på en skateboard, men det är få som skapar sig en talang för det. För att bygga sig talangen krävs ett ihärdigt intresse och en lika villig långvarig träning.

Socialt
Skateboarding är precis som vilken annan sport som helst en möjlighet att utvecklas och att träffa andra med samma intresse. Därför har det även inom skateboarding utvecklats grupper, klubbar och föreningar, men också tävlingar. Aktiviteten har blivit en tävlingssport, men är inom vissa grupper fortfarande bara en lek. Med andra ord är den mångsidig. Skateboarding må vara en av de farligare sporterna att utöva på unga ben, men efter träning och åter träning blir resultaten extremt imponerande.

Tricken
Shuve-it, ollie och drop-in är exempel på olika trick inom skateboarding. De två förstnämnda är olika typer av hopp och drop-in är ett trick för att snyggt starta från en ramp. Dessa trick är de vanligaste bland nybörjartricken och ofta är de kända även av dem som inte utövar sporten. Det finns också någonting som kallas för att pumpa, vilket är ett sätt att åka fram och tillbaka på en ramp utan att sakta ned.

Kultur
Många, speciellt utövare av skateboarding, beskriver aktiviteten som en del av kulturlivet. Skateboarding förknippas ofta med utomhuskonst i form av graffiti, inte för att de från början har någonting med varandra att göra, utan snarare för att de kommit att bli ett gemensamt intresse hos så stor del av utövarna att de idag automatiskt förknippas med varandra i många sammanhang.