Bra att veta om kortbetalning

Något som bara växer och växer är användningen av kortbetalning. Kortbetalning är, som många vet, ett mycket säkrare sätt att hantera sina pengar på och även betala med än kontanter.

kortbetalningKortbetalning i allmänhet
Viktiga saker att tänka på finns när det gäller det mesta. Detta handlar även om kortbetalning. Det som är bra att tänka lite extra på är för det första att skydda din PIN-kod. Det blir inte roligt om någon obehörig ser den och sedan får tag i kortet, så håll för noga medan du slår in koden! En annan sak som är bra att veta är att betalkort kan avmagnetiseras om de ligger tillsammans med andra magnetiska ting. Betalkort ska därför inte förvaras tillsammans med mobiler eller andra kort och det är bra att inte lägga kortet nära elektronisk utrustning så som stereo och dvd.

På resan
Kortbetalning fungerar utmärkt vid köp utomlands. Du slipper växlade pengar som inte går att växla tillbaka när du kommit hem och blir kortet stulet går det alltid att ringa och spärra det så att pengarna inte kan användas. Dock ska du tänka på att det kan vara dyrt att använda sig av kortbetalning i ett annat land där villkoren för kortbetalning ser annorlunda ut. Butikerna kan alltså kräva avgifter för kortbetalning.