Säkerhet på din snöskoter

snöskoterNär du är ute och kör med din snöskoter är det självklart viktigt att du tänker på din egen och andras säkerhet. Det är viktigt att du har en hjälm som sitter bra och som du kan se obehindrat ut igenom. Om en person är på väg ut framför din snöskoter och du inte ser honom eller henne kan det sluta i katastrof för er båda. Hittar du ingen hjälm med visir som passar ordentligt, ta en utan, men använd då motorglasögon eller liknande. Hjälmen skyddar inte bara dig mot skallskador om du skulle hamna i en olycka med din snöskoter, utan även mot köldskador som kan framkallas av fartvinden. Den vanligaste olyckssituationen med en snöskoter är drunkningsolyckor. Eftersom en snöskoter har väldigt liten markyta och rör sig snabbt så kan man komma långt ut på tunn is innan den brister, även om den är för tunn för att kunna bära en människa. Därför är det viktigt att man känner till området man kör i och vet vart vattendragen finns så man kan undvika dom. Och skulle man ändå hamna ute på tunn is med sin snöskoter så kan det vara bra att veta att man har kläder som kan skydda en tills någon kan komma och hjälpa dig.