Boarda med stil

Från tå till topp
Vid stylingen är fötterna det viktigaste för en skateboardåkare. Alla som gör mer än leker med brädan kommer att synas, och de vill synas med stil. Inom skateboardvärlden är Vans, DC Shoes, Emerica och Nike bland de populäraste märkena. Det finns en enorm mängd olika designer på dessa skor, precis som det finns på själva skateboardarna. Skateboardskor är vanligen utformade som en vanligt sneakersko, med ett antal anpassningar för sporten såklart.
De mest betydelsefulla egenskaperna hos en sko på en skejtares fot är den tjocka sulan och de förstärkta ytterkanterna. Dessa görs för att ge produkten större tålighet och längre livslängd. Det finns dessutom skor med en bakre del specialdesignad för att skydda hälen mot skador eftersom en skejtare ofta och gärna använder den delen av foten.

Trasherkulturen
Ovanför fötterna ska kläderna inom extremsportens kultur gärna vara säckiga och med stora tryck eller texter på. Oavsett om det är sommar, vinter, t-shirt eller collage som gäller vill man ha rymliga kläder. Allra högst upp placerar man gärna en keps med ett känt klädmärke eller en känd skatingprofil. Allt detta kännetecknar trasherkulturen, som är en del av extremsportens kultur. Många representerar sin image inom skateboarding med tatueringar och kulturen anses av en stor del utövare som en hel livsstil.